Omeleta se švestkami
Publikováno 15.06.2018 v 09:51 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 27x
Ingredience: 2 vejce, špetka soli, 2 lžíce smetany, 20 g másla, 150 g švestek, 1/4 lžičky citronové kůry, 1 lžíce jader vlašských ořechů, na posypání cukr moučka
Postup: Vejce rozšleháme se špetkou soli a smetanou. V teflonové pánvičce rozpustíme máslo, přidáme švestky, citronovou kůru, lehce orestujeme ze všech stran, zalijeme vejci, teplotu snížíme na minimum, zakryjeme poklicí a velmi zvolna pečeme, až jsou vejce ztuhlá. Nebo dopečeme v předehřáté troubě. Hotovou omeletu přendáme na talíř, můžeme posypat nasekanými ořechy a pocukrovat
Komentáře
Celkem 0 komentářů