Recepty z rájePřes 1000 receptů

Opečené brambory s masem a žampiony

Publikováno 11.06.2018 v 10:44 v kategorii Brambory, přečteno: 21x

Seznam přísad: 4 ks brambor, 300 g vepřové maso (nejlépe panenka), 4 lžíce olej, 200 g slanina, 1 ks cibule, asi 10 ks malý tmavý žampion, 1/2 l masový vývar, Sůl, pepř mletý, trochu sojová omáčka, čerstvá zelená petrželka nebo libeček na ozdobu

Postup:Brambory oloupeme a pokrájíme na kousky. Maso omyjeme a také pokrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve na něm zprudka osmahneme vepřové maso a po chvíli i pokrájené brambory. Přidáme pokrájenou slaninu, na kolečka nakrájenou cibuli a tmavé žampiony a za stálého míchání stále smažíme ze všech stran. Po zhruba 10 minutách (neustále přitom mícháme a obracíme) zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí masa i brambor. Poté odklopíme, naposledy osmahneme a sundáme z ohně. Ochutíme solí, mletým pepřem a sojovou omáčkou. Před podáváním ozdobíme posekanou zelenou petrželkou nebo libečkem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?