Opilcův kapr
Publikováno 12.06.2018 v 13:33 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 25x
Ingredience: 4 větší porce kapra, 1 citron, 1 palička česneku, trocha soli, špetka drceného kmínu, na obalení hladká mouka smíchaná s trochou mleté sladké papriky, na pečení máslo a olej, 1 sklenice piva 10°, podle chuti dobromysl, petrželka, bazalka a další bylinky
Postup: Porce ryby pokapeme citronem a necháme odležet. Oloupeme česnek a rozdrtíme ho se solí. Směsí potřeme rybu, posypeme ji kmínem, obalíme v mouce s trochou papriky a dáme na pekáč, v němž jsme rozpálili olej s máslem. Pečeme v troubě po obou stranách dozlatova. Ke konci rybu podlijeme pivem, posypeme bylinkami a dopečeme doměkka. Podáváme s bramborem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů