Ořechovo-česnekové řízky
Publikováno 15.06.2018 v 07:44 v kategorii Vepřové, přečteno: 19x
Ingredience: 8 plátků vepřové kýty, 1 ks česnek, 1 lžíce Knorr Aromat, 6-7 dl mléka, 15 dkg strouhanky, 15 dkg ořechů, 10 dkg mouky, 3-4 ks vejce, Sůl, olej
Příprava: Vepřovou kýtu jen lehce naklepeme. Česnek očistíme a prolisujeme ho do mléka. Přidáme ochucovadlo. Do mléka vložíme maso. Přikryjeme je fólií a na noc uložíme do lednice. Druhý den maso vyjmeme z marinády, papírovou utěrkou odsajeme vlhkost, osolíme a obalíme v mouce, vejci a pak ve strouhance smíchané s ořechy. Smažíme z jedné strany pod pokličkou, po otočení pak už bez pokličky.
Tip: Pokud jednu stranu budeme péct na mírném ohni pod pokličkou, maso zůstane šťavnaté.
Komentáře
Celkem 0 komentářů