Orientální hovězí tažin
Publikováno 12.06.2018 v 07:51 v kategorii Hovězí, přečteno: 25x
Ingredience: 1 kg hovězí kližky, trocha soli a pepře, podle potřeby olej, 1/2 menšího celeru, 2 mrkve, 1 petržel, 1 menší cibule, 1/2 malé dýně hokkaido (očištěná a bez pecek), podle chuti zelené fazolky a hrášek, 2 lžíce rajského protlaku, 300 ml červeného vína, na zalití vývar nebo voda, špetka římského kmínu, podle chuti koření pěti vůní, kurkuma, chilli, sůl a pepř
Postup: Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme a po částech zprudka opečeme na oleji, aby se ze všech stran zatáhlo. Potom je dáme stranou a do kastrolu vhodíme na kostky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a osmahneme dozlatova. Do hrnce vrátíme maso, zasypeme kořením, přidáme rajský protlak a krátce vše zarestujeme. Zalijeme vínem a vaříme, dokud se objem vína neodpaří na polovinu až třetinu. Poté dolijeme vývar nebo vodu tak, aby bylo maso mírně ponořené. Dusíme na mírném ohni zhruba 2 hodiny, občas promícháme. Půl hodiny před koncem přidáme do hrnce na kostky nakrájenou dýni a 5 minut před koncem nakrájené fazolky a hrášek. Pokud by se nám omáčka zdála příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě a krátce povařit.
Komentáře
Celkem 0 komentářů