Recepty z rájePřes 1000 receptů

Originální lasagne bolognese

Publikováno 17.07.2018 v 11:23 v kategorii Těstoviny, přečteno: 36x

Ingredience:Balíček lasagní, Nastrouhaný sýr gouda dle chuti, Pazmazán

Na ragú bolognese: 500g Mletého masa (hovězí nebo vepřové), 2 cibule, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, Rajčatová omáčka, 1 Celer, 1 mrkev, Domácí vývar, Tymiánm 1 sklenice červeného vína, Extra panenský olivový olej, Sůl a pepř, 2-3 lžíce smetany

Na bešamel: 50 g másla, 50 g hladké mouky, 1 litr mléka

Postup: 2 lžíce slunečnicového oleje dáme do hrnce a na to dáme smažit nakrájenou cibuli, mrkev, celer. 2 minutky necháme pustit vodu. Pak dáme mleté maso a budeme smažit 10 min. Přidáme červené víno, rozdrcený česnek, sůl, pepř a také tymián. Potom přidáme nakrájená rajčata, vývar a rajčatovou omáčku. Necháme 15-20 min. dusit. Zatím si připravíme bešamel. Necháme si rozpustit máslo. Na rozpuštěné máslo rozsypeme mouku. Necháme mouku, aby trochu vysála máslo, a zamícháme. Přidáme studené mléko. Jíška se pěkně do mléka rozpustí. Přidáme sůl a necháme vařit (stále míchejte). Do masové směsi nyní přidejte 2-3 lžíce šlehačky. Do zapékací mísy dáme na dno ragú tak, aby pokrylo celé dno. Na to dáme plátky lasagní. Na ně pak dáme bešamel. Na bešamel nejdříve nastrouhaný sýr gouda a pak parmazán. Opět znova. Ragů, lasagne, bešamel, sýr. Nakonec přijde vrstva ragú a sýra. Dáme do trouby na 25-30 minut, na 180 stupňů.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?