Recepty z rájePřes 1000 receptů

Ossobuco z vepřových kotletek

Publikováno 15.06.2018 v 07:35 v kategorii Vepřové, přečteno: 23x

Suroviny: vepřová kotleta s kostí 6 ks, mrkev 4 ks, řapíkatý celer 4 stonky, cibule 2 ks, česnek 3 stroužky, máslo 4 lžíce, sůl 1 špetka, černý pepř 1 špetka, mouka na poprášení masa, olivový olej 3 lžíce, bílé víno 1 dcl, velká masitá rajčata 1 kg, hladkolistá petržel 1 svazek, masový vývar + vývar do výpeku 1 1/2 dcl, tymián 1/2 lžičky, oregano 1/2 lžičky, bobkový list 2 ks

gremolata: citron 2 ks, hladkolistá petržel 2 svazky, česnek 5 stroužků

Postup: Oškrábejte a nakrájejte mrkev, celer, cibuli a česnek na kostičky. Na těžké pánvi rozpusťte máslo na střední teplotě a poduste na něm zeleninu, dokud se trochu nezbarví. Pak ji odstavte z plotny. Kotletky ochuťte solí, pepřem a obalte je v mouce. Na pánvi s olivovým olejem je pečte, až budou po obou stranách světle hnědé. Kotletky pak položte na zeleninu. Z pánve slijte olej a svařte v ní víno, míchejte a nechte zredukovat asi na 1/2 dcl. Rajčatům nakrojte slupku a ponořte je do vařící vody, vyndejte a oloupejte pomocí malého ostrého nožíku. Rozkrájejte je, odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na malé kousky. Nasekejte nahrubo petrželku i se stonky. Výpek s vínem zřeďte vývarem a přidejte nasekanou petrželku, tymián, oregano, bobkový list a nasekaná rajčata. Uveďte vše do varu a dochuťte solí a pepřem. Omáčku přelijte přes maso a vše přiveďte do varu. Přikryjte pokličkou a nechte asi 30 minut pobublávat. Mezitím si připravte gremolatu. Citrony omyjte a ostrouhejte z nich kůru. Na jemno nasekejte petrželku a česnek a smíchejte s citronovou kůrou. Hotové kotletky posypejte gremolatou a podávejte s krémovým rizotem nebo šťouchanými brambory.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?