Ostrá indická polévka
Publikováno 08.03.2019 v 10:02 v kategorii Polévky, přečteno: 40x
Ingredience: 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 chilli papričky, 4 řapíky celeru, kousek čerstvého zázvoru (2 cm), 400 g sterilovaných červených fazolí, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička drceného kmínu, špetka mleté skořice, 1 lžička kurkumy, 400 g sterilovaných krájených rajčat, sůl, 1 svazek čerstvého koriandru, 200 ml zakysané smetany
Postup: Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno, oloupaný česnek nakrájíme na plátky, chilli papričky na kolečka a řapíky celeru na kousky. Zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Fazole propláchneme a necháme okapat. V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek, zázvor a nakrájené chilli papričky. Přisypeme kmín, skořici a kurkumu a vše za stálého míchání restujte asi 2 minuty. Ke směsi přidáme sterilovaná rajčata a přilijte zhruba 800 ml vody. Vařte asi 10 minut, pak přidáme fazole a prohřejeme. Podle chuti osolíme, opepříme a pro zahuštění můžeme zeleninu rozmačkat šťouchadlem na brambory. Polévku ozdobíme lístky koriandru a podáváme s indickým chlebem a zakysanou smetanou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů