Ostravan řezy
Publikováno 09.05.2019 v 14:13 v kategorii Řezy, přečteno: 142x
Suroviny: Korpus: 5 bílků, 5 lžic cukru, 5 lžic polohrubé mouky
Krém: 1 l mléka, 4 vanilkové pudinky, 5 žloutků, 500 g másla, 150 ml bílého vína, 200 g moučkového cukru
Na dohotovení: 3 smetany ke šlehání, 3 ztužovače šlehačky, 200 g hořké čokolády, 50 g tuku, mandlové lupínky
Postup: Bílky vyšleháme dotuha, přidáme cukr a mouku. Vzniklé těsto dáme na vysypaný plech a pečeme cca osm minut na 180°C, necháme vychladnout. Poté na korpus nalijeme rozpuštěnou čokoládu a dáme zatuhnout (malinko čokolády si necháme na ozdobení). Z mléka, vína, žloutků a pudinku si uvaříme tuhou kaši na krém (žloutky zašleháme do studeného mléka), necháme vychladnout a vyšleháme s máslem a cukrem. Krém natřeme na korpus s čokoládou a na něj dáme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Dozdobíme čokoládou a mandlovými lupínky, necháme aspoň dvě hodiny ztuhnout.
Komentáře
Celkem 0 komentářů