Recepty z rájePřes 1000 receptů

Pajšl z králičích drobů a špekové knedlíky

Publikováno 16.11.2018 v 09:00 v kategorii Králík, přečteno: 36x

Suroviny:4 ks srdce, 8 ks ledvinek, 1 ks jater, 2 ks žaludku, 2 ks plic, 1-2 PL sádla, 1 dl smetany, 1-2 PL hladké mouky, sůl, pepř, tymián, divoké koření, 1 PL cukru, 1 KL octu, 1 KL vychlazeného másla

Špekové knedlíky: 1 rohlík, 1/2 střední cibule, 50 g turistického salámu, 100 g uzeného bůčku, 1 vejce, 150 g hrubé mouky, 1 dl mléka, 1 PL sádla, sůl, pepř, muškátový oříšek, 1 hrst nasekané zelené petrželky

Postup:Na zpěněnou cibulku na sádle dám orestovat nakrájené vnitřnosti, podliji nejlépe vývarem, přidám koření a dusím cca 30-40 minut pod pokličkou. Zahustím moukou, provařím, přidám smetanu. Podle chuti přidám cukr, ocet, a pokud je třeba, dochutím solí, pepřem, nechám probublat, vmíchám máslo a je hotovo.

Špekové knedlíky: Na sádle zpěním cibulku, přidám na kostičky nakrájený salám, uzený bůček a nakrájené rohlíky na kostičky, vše společně orestuji a nechám vychladnout. Potom přidáme vejce, mouku, mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek, zelenou petrželku a opatrně promíchám. Vytvaruji knedlíky do kuličky a 10 minut vařím v osolené vodě. (cca 6 knedlíků asi 2 porce)

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?