Recepty z rájePřes 1000 receptů

Panforte di Siena

Publikováno 19.06.2018 v 11:17 v kategorii Dorty, přečteno: 9x

Ingredience: 115 g lískových ořechů, 115 g mandlí, 85 g kandované kůry z citrusů, 55 g nadrobno nakrájených sušených meruněk, kůra strouhaná z 1 pomeranče, 55 g polohrubé mouky, 2 lžíce práškového kakaa, 1 lžička mleté skořice, 1/4 lžičky mletého koriandru, 1/4 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku, 1/4 lžičky mletých hřebíčků, 115 g krupicového cukru, 175 g medu, moučkový cukr na posypání

Postup: Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a ještě vytřeme máslem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Na pečící plech dáme pečící papír a na něj rozložíme lískové ořechy, které opražíme v troubě asi 10 minut - získají zlatohnědou barvu. Vyklopíme je na utěrku a zbavíme slupek. Mezitím na plech rozložíme mandle a pražíme je v troubě dozlatova 7 až 10 minut. Ke konci pečlivě hlídáme, mají tendenci se spálit. Teplotu trouby snížíme na 150 stupňů Celsia. Ořechy i mandle nakrájíme a dáme do mísy. K ořechům a mandlím přidáme kandovanou kůru, meruňky, strouhanou pomerančovou kůru a dobře promícháme. Do mísy prosejeme mouku, kakao, skořici, koriandr, muškátový oříšek a hřebíček a opět promícháme. Do hrnce nasypeme cukr, přidáme med, plamen nastavíme na nízký stupeň a mícháme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut, až směs zhoustne a začne tmavnout. Přimícháme ořechovou směs a odstavíme z plotny. Směs vložíme do připravené formy a povrch uhladíme zadní stranou mokré lžíce. Pečeme 50 až 60 minut a pak necháme ve formě zchladnout. Dort opatrně vyjmeme z formy, odstraníme pečící papír a před podáváním hojně posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?