Papriková polévka se smetanou
Publikováno 08.06.2018 v 15:19 v kategorii Polévky, přečteno: 24x
Ingredience: 4 ks červená paprika, 1 ks žlutá paprika, 1 ks zelená paprika, 100 g cibule, 1 sklenička zakysaná smetana 18%, 2 lžíce máslo, 2 kostky Knorr Bujón Slepičí, pepř, sůl
Příprava: Papriku nakrájejte na kostičky velikosti 2 cm, cibuli na drobné kousíčky. Odložte několik kousků papriky pro závěrečné zdobení. Zbytek společně s cibulí nechte zesklovatět na másle* nebo margarínu. Rozpusťte kostky Knorr Bujón Slepičí ve čtyřech sklenicích vroucí vody. Přidejte opečenou papriku s cibulí a nechte vařit asi 10 minut. Rozmixujte polévku a opětovně přiveďte k varu. Přidejte sůl a pepř a odstavte z plotýnky. Do smetany přidejte několik lžic horké polévky, důkladně promíchejte a vlijte do polévky. Před servírováním polévku ozdobte paprikou a podle chuti přidejte sůl a pepř. Dejte pozor, aby se máslo nepřipálilo, protože by to zkazilo chuť jídla.
Komentáře
Celkem 0 komentářů