Papriková polévka se sýrovými knedlíčky
Publikováno 04.10.2018 v 11:35 v kategorii Polévky, přečteno: 34x
Ingredience: 3 ks červená paprika, 1 mrkev, 1 brambora, 1 cibule, 3 stroužky česnek, 1 plechovka rajčata konzervovaná, 3 ks pomeranče, sůl, pepř, Olej, 200 g sýr, 1 vejce, 60 g hladká mouka, petrželka
Postup:Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a orestujeme cibuli a česnek. Přidáme mrkev, bramboru a papriky nakrájené na kostičky a podusíme. Z pomerančů vymačkáme šťávu a polovinu nalijeme k zelenině. Dále přidáme sterilovaná rajčata i s nálevem, asi 200 ml vody, sůl a špetku pepře. Pod pokličkou asi 15 minut povaříme.Mezitím smícháme v misce nastrouhaný sýr, vejce, mouku, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Vytvoříme malé knedlíčky, které uvaříme v osolené (mírně se vařící) vodě. Při prudkém varu se knedlíčky rozpadnou. Hotové knedlíčky vyjmeme a uchováme v teple.Polévku necháme trochu zchladnout a pak ji rozmixujeme do hladka. Polévku vrátíme zpět do hrnce, přidáme zbylou pomerančovou šťávu, dochutíme solí a prohřejeme. Hotovou polévku rozdělíme do talířů, přidáme knedlíčky a podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů