Pařížská cibulačka
Publikováno 08.06.2018 v 15:18 v kategorii Polévky, přečteno: 24x
Seznam surovin: cibule 700 gramů, máslo 40 gramů, olej olivový 1 lžíce, mouka 2 lžíce, vývar 1,75 litru, víno bílé 1 hrnek, bageta (k podávání), sýr Gruyere (nebo ementál k podávání)
Postup přípravy: Cibule nakrájejte na plátky a osmažte je na mírném plameni na směsi másla a oleje asi 20–30 minut, až zvláční a zkaramelizují a budou mít zlatohnědou barvu (do základu můžete přidat také špetku cukru). K cibuli teď vmíchejte mouku, opražte ji a poté zalijte vývarem a vínem. Částečně zakrytou nechte vařit alespoň 45 minut. Nasucho opečené plátky bagety rozložte na polévku, posypte je nastrouhaným sýrem a krátce zapečte v troubě, až se sýr roztaví (nebo dejte každému na talíř plátek bagety s roztaveným sýrem a vlijte k němu polévku).
Komentáře
Celkem 0 komentářů