Recepty z rájePřes 1000 receptů

Pařížská cibulačka

Publikováno 08.06.2018 v 15:18 v kategorii Polévky, přečteno: 24x

Seznam surovin: cibule 700 gramů, máslo 40 gramů, olej olivový 1 lžíce, mouka 2 lžíce, vývar 1,75 litru, víno bílé 1 hrnek, bageta (k podávání), sýr Gruyere (nebo ementál k podávání)

Postup přípravy: Cibule nakrájejte na plátky a osmažte je na mírném plameni na směsi másla a oleje asi 20–30 minut, až zvláční a zkaramelizují a budou mít zlatohnědou barvu (do základu můžete přidat také špetku cukru). K cibuli teď vmíchejte mouku, opražte ji a poté zalijte vývarem a vínem. Částečně zakrytou nechte vařit alespoň 45 minut. Nasucho opečené plátky bagety rozložte na polévku, posypte je nastrouhaným sýrem a krátce zapečte v troubě, až se sýr roztaví (nebo dejte každému na talíř plátek bagety s roztaveným sýrem a vlijte k němu polévku).

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?