Párkové rizoto po provensálsku
Publikováno 15.06.2018 v 13:38 v kategorii Ostatní, přečteno: 41x
Ingredience: 4 - 6 ks párky, 1 ks cibule, 1 stroužek česnek, 2 lžíce olej olivový, 2 lžičky koření provensálské, 350 g zelenina mražená, 2 sáčky rýže, sůl podle chuti, zelenina na ozdobu
Postup: Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme‚ potom osmahneme na olivovém oleji. Přidáme 2 lžičky provensálského koření. Párky podélně rozkrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Přisypeme je na osmahnutou cibuli a česnek. Lehce osolíme. Opékáme asi 5 minut. Zeleninu (mraženou nebo syrovou) nasypeme k osmaženým párkům a směs necháme pomalu dusit, dokud zelenina nezměkne. Rýži vaříme v osolené vodě podle návodu na obalu zhruba 14–17 minut. Smícháme připravenou párkovou směs s uvařenou rýží. Hotové rizoto podáváme ozdobené čerstvou zeleninou nebo posypané sýrem.
TIP: Místo párků můžeš do rizota nakrájet špekáčky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů