Pasta alla Norma
Publikováno 11.06.2018 v 14:43 v kategorii Těstoviny, přečteno: 18x
Ingredience: Jeden středně velký lilek, nakrájený na tenčí proužky, Sůl, Chilli (sušené, podle chuti), Extra panenský olivový olej na vaření, Extra panenský olivový olej na závěrečné dochucení, 1 konzerva krájených rajčat, Čerstvá bazalka, Sušené oregano, 2 stroužky česneku, nahrubo nasekaného, Špagety, Polovina čerstvé ricotty + oregano + strouhané pecorino nebo parmazán, Vinný ocet
Postup:Nejprve si nachystáme lilek, nakrájíme ho a lehce posypeme solí, necháme deset minut vypotit, aby nebyl hořký. Poté odsajeme vysráženou šťávu z lilku kuchyňkou utěrkou. A na olivovém oleji opékáme ze všech stran dozlatova. Ke konci přidáme trochu soli a sušené oregano. Nyní si dáme vařit dobře osolenou vodu na špagety, nepoužívejte tenké, ale klasické špagety, tento recept snese výraznější těstoviny. Jakmile máme opečené lilky, dáme je stranou. Do pánve vlijeme trochu olivového oleje, vhodíme česnek a necháme minutu opéct, poté dvě lžíce octa a přilijeme konzervu rajčat. Vhodíme zpět lilky, ochutíme solí a chilli a vaříme po celou dobu vaření těstovin, cca deset minut. Omáčka by měla pěkně zhoustnout, nyní přihodíme nasekanou bazalku podle chuti. Do hotové omáčky vhodíme špagety a dobře promícháme. Servírujeme lehce pokapané dobrým výraznějším olivovým olejem a s trochou ochucené ricotty (smícháme ricottu s oreganem, solí a troškou nastrouhaného sýra).
Komentáře
Celkem 0 komentářů