Pastýřský koláč
Publikováno 12.09.2018 v 09:41 v kategorii Mleté maso, přečteno: 22x
Suroviny:600g mletého jehněčího masa, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 2 větší mrkve, 1 petržel, 200ml bílého vína, olivový olej, kmín, 800g vařených oloupaných brambor, 200ml smetany ke šlehání, svazek čerstvých bylinek, 150g másla, sůl a pepř
Postup: Ve velké zapékací misce na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, mleté maso, sůl, pepř a kmín a za stálého míchání vše zprudka opečeme. Přidáme nadrobno pokrájenou mrkev a petržel, zalijeme vínem a dusíme, až se tekutina skoro všechny odpaří. Vařené brambory nastrouháme najemno, přidáme nasekané bylinky, polovinu rozpuštěného másla a podle konzistence smetanu. Kaši osolíme, opepříme a rozložíme na masovou směs a uhladíme. Poklademe plátky zbylého másla a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
Komentáře
Celkem 0 komentářů