Pavlova s amaretto krémem
Publikováno 19.06.2018 v 11:12 v kategorii Dorty, přečteno: 30x
Suroviny: Korpus: bílky 4 ks, cukr moučka 220 g, kukuřičný škrob 2 lžíce, vinný ocet 2 lžičky
Krém: žloutky 4 ks, cukr 6 lžic, kukuřičný škrob 4 lžíce, mléko 200 ml, smetana 200 ml, amaretto 4 lžíce, smetana ke šlehání (33 % tuku) 200 ml
Postup: Z bílků ušlehejte tuhý sníh, poté do něj za stálého šlehání postupně přidávejte cukr. Nakonec do hmoty zašlehejte škrob a vinný ocet. Papír na pečení přilepte na plech pomocí malého množství sněhové hmoty, na papír obkreslete podle menšího talíře kruh. Do něj navršte ušlehanou hmotu, měla by být asi 4–6 centimetrů vysoká. Troubu předehřejte na 150 °C, jakmile do ní vložíte Pavlovu, stáhněte teplotu na 120 °C a pečte 80 minut. Během pečení troubu neotvírejte, dezert by splaskl. Mezitím připravte krém. Žloutky, cukr, mléko, smetanu, škrob a amaretto dejte do kastrolu, důkladně promíchejte a vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Ve chvíli, kdy vznikne hustý krém pudinkové konzistence, sundejte kastrol z plotny a na celý povrch krému přitiskněte potravinářskou fólii, díky tomu nevznikne škraloup. Krém nechte vychladnout. Do studeného krému postupně vmíchejte ušlehanou šlehačku tak, aby vznikla nadýchaná hmota. Hotovou Pavlovu nechte postupně chladnout v otevřené troubě. Na vychladlý dezert navršte krém.
Komentáře
Celkem 0 komentářů