Pečená dýně hokkaido
Publikováno 15.06.2018 v 10:43 v kategorii Bez masa, přečteno: 15x
Ingredience: 1,5 kg dýně hokkaido, 20 ml oleje, trocha grilovacího koření
Postup: Dýni rozkrojíme napůl, vydlabeme lžící vnitřek (semínka) a oloupeme slupku. Dýni rozkrájíme na měsíčky a potom na menší kousky. Rozložíme je na plech s pečicím papírem, posypeme grilovacím kořením a pokapeme olejem. Je na tobě, jaký olej použiješ. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Každému peče trouba jinak a taky každý má jiné chutě. Někdo má rád křupavé, někdo zase ne. Můžeme použít jako přílohu, chuťově je to velmi podobné bramborám, nebo jen tak.
Komentáře
Celkem 0 komentářů