Pečená hlíva a kapustičky se šťouchanými bramborami
Publikováno 28.03.2019 v 11:00 v kategorii Houby, přečteno: 85x
Pečená hlíva a kapustičky se šťouchanými bramborami
Suroviny: Kaše: středně velké brambory 2 ks, velká mrkev 1 ks, sůl, máslo 3 plátky, nastrouhaný parmazán 1 hrst
Zelenina: velká červená cibule 1 ks, česnek 2 velké stroužky, hlíva ústřičná 150 g, růžičková kapusta 10 ks, sůl a čerstvě namletý černý pepř, sušený tymián 1 špetka, olivový olej, hladkolistá petržel, nasekaná 2 lžíce
Postup: Oloupejte brambory a mrkev, nakrájejte je na kostičky a vařte v osolené vodě doměkka asi 15 minut. Slijte vodu a k zelenině přihoďte máslo a nastrouhaný parmazán. Rozšťouchejte ne úplně najemno, případně dochuťte solí. Mezitím dejte do pekáčku oloupanou červenou cibuli nakrájenou na tenké klínky, česnek na silnější plátky, hlívu na silné proužky a očištěné kapustičky podélně rozpůlené. Vše osolte, opepřete, přidejte špetku tymiánu a zakapejte olivovým olejem. Směs promíchejte a dejte péct do trouby předehřáté na 200 stupňů na 20 minut, v polovině pečení zeleninu promíchejte. Servírujte na talíř se šťouchanými bramborami. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem a posypte nasekanou petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů