Pečená jablka s karamelovým cukrem
Publikováno 19.06.2018 v 11:12 v kategorii Moučníky, přečteno: 33x
Přísady:4 ks jablka (středně velké), 50 g rozinky, 2 PL rum, 50g mandle nebo ořechy (nahrubo nasekané), 4 balíčky Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker, 4 PL máslo
Na krém: 200 g mascarpone, 2 balíčky Vanilkový cukr Dr.Oetker, 1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr.Oetker
Příprava: Jablka se slupkou omyjeme, osušíme a přepůlíme. Lžičkou vydlabeme dužinu kolem jaderníku. Rozinky namočíme do rumu, promícháme s nasekanými ořechy nebo mandlemi a karamelovým cukrem. Směsí naplníme jablka, navrch položíme lžíci másla. Jablka dáme do máslem vymazané zapékací nádoby a přikryjeme alobalem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut pod alobalem, odkryjeme a dopečeme odkryté. Elektrická trouba: 160°C. Horkovzdušná trouba: 140°C. Doba pečení: 35 min. Mascarpone promícháme s vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Jablka vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout. Ihned servírujeme ještě teplé s mascarpone.
Komentáře
Celkem 0 komentářů