Recepty z rájePřes 1000 receptů

Pečená jablka s mascarpone

Publikováno 12.09.2018 v 14:17 v kategorii Moučníky, přečteno: 28x

Suroviny:4 středně velká jablka, 50g rozinek, 2 lžíce rumu, 50g nahrubo nasekaných ořechů, 4 balíčky třtinového karamelového cukru, 4 lžíce másla

Krém: 200g mascarpone, 2 balíčky vanilkového cukru, citronová kůra

Postup: Jablka se slupkou omyjeme, osušíme, přepůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu kolem jadřince. Rozinky namočíme do rumu, promícháme je s nasekanými ořechy, karamelovým cukrem a směsí naplníme jablka, navrch položíme lžíci másla. Jablka dáme do máslem vymazané zapékací nádoby, zakryjeme je alobalem a pečeme v troubě na 160°C asi 15 minut pod alobalem. Pak ho sundáme a dopečeme jablka dozlatova, potom je necháme mírně vychladnout. Mascarpone promícháme s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou a servírujeme s teplými plněnými jablíčky.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?