Pečená jablka s mascarpone
Publikováno 12.09.2018 v 14:17 v kategorii Moučníky, přečteno: 28x
Suroviny:4 středně velká jablka, 50g rozinek, 2 lžíce rumu, 50g nahrubo nasekaných ořechů, 4 balíčky třtinového karamelového cukru, 4 lžíce másla
Krém: 200g mascarpone, 2 balíčky vanilkového cukru, citronová kůra
Postup: Jablka se slupkou omyjeme, osušíme, přepůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu kolem jadřince. Rozinky namočíme do rumu, promícháme je s nasekanými ořechy, karamelovým cukrem a směsí naplníme jablka, navrch položíme lžíci másla. Jablka dáme do máslem vymazané zapékací nádoby, zakryjeme je alobalem a pečeme v troubě na 160°C asi 15 minut pod alobalem. Pak ho sundáme a dopečeme jablka dozlatova, potom je necháme mírně vychladnout. Mascarpone promícháme s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou a servírujeme s teplými plněnými jablíčky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů