Recepty z rájePřes 1000 receptů

Pečená krkovice s máslovými brambory

Publikováno 15.06.2018 v 07:34 v kategorii Vepřové, přečteno: 24x

Ingredience: 5 silnějších plátků libového masa vepřová krkovice

Marináda: 1 dl olej, 1 ks chilli paprička, 1 lžíce citrónová šťáva, 1 lžička med, čerstvě mletý pepř, několik lístků šalvěj

A ještě: 3 větší cibule, 3 stroužky česnek, sůl, olej

Máslové brambory: 8 ks brambory, 60 g máslo, sůl

Postup: Plátky krkovice naklepeme z obou stran paličkou. V uzavíratelné krabičce smícháme olej, med, citrónovou šťávu, posekanou chilli papričku, pepř a pokrájenou šalvěj. Plátky namočíme ze všech stran v marinádě, zavíčkujeme a necháme odpočinout, nejlépe přes noc. Cibuli nakrájíme na proužky a česnek na plátky. Plátky masa vytáhneme z marinády a osolíme. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a plátky z obou stran rychle opečeme. Navrstvíme je na stranu kastrolu a na volné ploše orestujeme cibuli s česnekem. Plátky zpět rozložíme na orestovanou cibuli, zalijeme zbytkem marinády rozředěné cca 1 dl teplé vody, přikryjeme pokličkou a strčíme do trouby vyhřáté na 200 st. C. Necháme je tam péct 40 minut. Občas do trouby nakoukneme, jestli se nám voda nevypařila. Po 40 minutách sundáme pokličku, plátky otočíme a odkryté dopečeme ještě 20 minut. To už by měla být šťáva tak akorát zredukovaná a maso měkké. V mezičase si uvaříme oloupané, osolené brambory. Z hotových slijeme vodu, vložíme máslo a nahrubo je rozšťoucháme.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?