Pečená krkovička s brusinkovou omáčkou
Publikováno 15.06.2018 v 07:34 v kategorii Vepřové, přečteno: 26x
Ingredience: 500 g krkovičky, 1 ostravská klobása, 2 lžíce brusinkové zavařeniny, olej, plátek másla,sůl,pepř, ½ lžičky mletého nového koření,šťáva z půlky citronu, 1 cibule, 1 menší mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru, 150 ml smetany na šlehání
Postup:Omytou krkovičku protkneme klobásou. Do kastrůlku dáme olej, máslo a necháme rozehřát. Na rozehřátý tuk dáme krkovičku a ze všech stran orestujeme, aby se zatáhla. Orestované maso přendáme na talíř a do výpeku dáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer. Přidáme citronovou šťávu, nové koření, maso vrátíme zpátky k zelenině, podlijeme trošku vodou a dáme do trouby péct. Upečené maso přendáme na talíř. Zeleninu rozmixujeme, přidáme brusinky a ještě jednou nahrubo rozmixujeme. Vlijeme smetanu a chvilku povaříme. Podáváme s kynutým nebo bramborovým knedlíkem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů