Pečené kančí na česneku
Publikováno 15.06.2018 v 08:35 v kategorii Zvěřina, přečteno: 27x
Ingredience: 600 g kančí kýty 100 g uzené slaniny sůl 4 stroužky česneku mletý černý pepř 1 lžíce octa 300 ml vývaru (bujón) 200 ml sladké smetany
Příprava: Maso omyjeme, odblaníme, prošpikujeme proužky slaniny a česneku, osolíme a opepříme. Zbytek slaniny rozškvaříme a opečeme na něm maso z obou stran. Podlijeme vývarem, octem, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme do měkka. Měkké maso odkryjeme, často otáčíme a poléváme sladkou smetanou, dokud nezčervená. Podáváme například s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů