Recepty z rájePřes 1000 receptů

Pečené knedlíky

Publikováno 21.11.2018 v 10:29 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 39x

Suroviny: 3 starší rohlíky, 80 g másla, 80 g pórku nebo lahůdkové cibulky, 2 větší vejce, 150 ml mléka, sůl cca půl lžičky, muškátový květ dle chuti

Postuppřípravy Starší rohlíky pokrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi lehce dozlatova. Po částečném zchladnutí je přesypeme do mísy. Drobně pokrájený pórek na kolečka, nejlépe zelenější část nebo lahůdkovou cibulku i s částí zelené natě osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, ke konci přidáme rozvonět i špetku muškátového květu. Pórkovou směs i s máslem přendáme k rohlíkům, pokropíme mlékem, osolíme a promícháme. Necháme 5 minut odstát. Vmícháme žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a vytvoříme 4 - 6 kulatých knedlíků, které dáme do máslem nebo sádlem vymazaného pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dle velikosti knedlíků 15 - 20 minut dozlatova nebo v remosce, 4 knedlíky 25 - 30 minut, taktéž dozlatova. Dle chuti můžeme do knedlíků přidat nasekanou plocholistou petrželku nebo libeček, nastrouhaný česnek, pepř, osmaženou anglickou slaninu... To vše dle chuti a podle toho, k čemu budeme knedlíky podávat. Knedlíky podáváme jako přílohu k pečenému vepřovému masu, huse, kachně... a na talíř přidáváme například i dušené zelí, řepu, špenát... Podávat lze i ke gulášům, omáčkám...

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?