Pečené knedlíky
Publikováno 21.11.2018 v 10:29 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 39x
Suroviny: 3 starší rohlíky, 80 g másla, 80 g pórku nebo lahůdkové cibulky, 2 větší vejce, 150 ml mléka, sůl cca půl lžičky, muškátový květ dle chuti
Postuppřípravy Starší rohlíky pokrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi lehce dozlatova. Po částečném zchladnutí je přesypeme do mísy. Drobně pokrájený pórek na kolečka, nejlépe zelenější část nebo lahůdkovou cibulku i s částí zelené natě osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, ke konci přidáme rozvonět i špetku muškátového květu. Pórkovou směs i s máslem přendáme k rohlíkům, pokropíme mlékem, osolíme a promícháme. Necháme 5 minut odstát. Vmícháme žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a vytvoříme 4 - 6 kulatých knedlíků, které dáme do máslem nebo sádlem vymazaného pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dle velikosti knedlíků 15 - 20 minut dozlatova nebo v remosce, 4 knedlíky 25 - 30 minut, taktéž dozlatova. Dle chuti můžeme do knedlíků přidat nasekanou plocholistou petrželku nebo libeček, nastrouhaný česnek, pepř, osmaženou anglickou slaninu... To vše dle chuti a podle toho, k čemu budeme knedlíky podávat. Knedlíky podáváme jako přílohu k pečenému vepřovému masu, huse, kachně... a na talíř přidáváme například i dušené zelí, řepu, špenát... Podávat lze i ke gulášům, omáčkám...
Komentáře
Celkem 0 komentářů