Recepty z rájePřes 1000 receptů

Pečené kuře s nádivkou pod kůží

Publikováno 10.09.2018 v 07:38 v kategorii Kuřecí, přečteno: 41x

Ingredience:Na kuře:1 kuře,80 g špeku, 200 ml drůbežího vývaru,1 lžička soli, 1 špetka pepře

Na nádivku: 2 staré rohlíky, 150 ml drůbežího vývaru, 1 vejce, 1 cibule, 1 lžíce hladkolisté petržele, 1 lžička soli, 1 špetka pepře

Postup: Rohlíky z předchozího dne nakrájejte na kostičky a zvlhčete vlažným vývarem. Nechte chvíli odstát a přebytečnou tekutinu mírně vymačkejte. Menší cibuli nakrájejte na kostičky, petrželku nasekejte najemno a přidejte k rohlíkům. Do mísy ještě rozklepněte vejce, přidejte trochu soli a pepře a všechno řádně promíchejte. Kuře dobře omyjte a osušte. Rozřízněte ho podélně na dvě půlky (řez veďte středem prsíček a kolem páteře). Položte ho řeznou stranou dolů a prsty opatrně uvolněte kůži kolem stehen i prsou tak, aby vznikla opravdu velká kapsa. Připravenou nádivku ještě trochu vymačkejte a napěchujte pod kůži. Poté kůži pár stehy velkou jehlou s bílou kuchyňskou nití přichyťte k masu. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Naplněné kuře dejte do pekáčku, řádně osolte a opepřete a podlejte částí vývaru. Dejte do předehřáté trouby a pečte 20 minut, poté stáhněte teplotu na 180 stupňů a za častého podlévání vývarem či vodou pečte podle velikosti kuřete ještě 40–50 minut. Ke konci pečení poklaďte kuře plátky špeku. Upečené kuře nechte chvíli odstát a před porcováním odstraňte nit.



Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?