Pečené kuře v česnekovém másle
Publikováno 12.06.2018 v 10:03 v kategorii Kuřecí, přečteno: 24x
Suroviny: kuřecí prsa 4 ks, sůl a čerstvě namletý pepř, máslo 125 g, česnek nasekaný 6–8 stroužků, čerstvý rozmarýn 2 snítky, nastrouhaný sýr (pecorino, gouda nebo čedar) 1/2 hrnku
Postup: Rozehřejte si troubu na 180 stupňů. Zvolte menší zapékací misku, do které se maso vejde tak akorát, aby prsa byla rozložená v jedné vrstvě. Misku vymažte máslem. Maso z obou stran osolte a opepřete, naskládejte do zapékací misky a dejte zatím stranou. V malém rendlíku rozpusťte máslo, poté vhoďte nasekaný česnek a na mírném ohni za častého míchání ho nechte zezlátnout (česnek se nesmí spálit!). Trvá to asi 4–5 minut. Zhruba po dvou minutách do rendlíku přidejte i nasekaný rozmarýn. Česnekové máslo přelijte přes maso a misku vložte do rozehřáté trouby. Pečte 30 minut. 3 minuty před koncem pečení maso posypte nastrouhaným sýrem a pečte, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne. Maso vyndejte z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Poté ho nakrájejte na silnější plátky a servírujte s česnekovým máslem a čerstvým pečivem nebo bramborovou kaší.
Komentáře
Celkem 0 komentářů