Recepty z rájePřes 1000 receptů

Pečené nektarinky se skořicovo-mandlovou drobenkou

Publikováno 16.07.2018 v 14:02 v kategorii Moučníky, přečteno: 28x

Suroviny: rostlinný olej ve spreji,zralé, ale pevné nektarinky, rozpůlené a vypeckované 4 ks,celozrnná mouka 6 lžic (60 g), třtinový cukr 6 velkých lžic (75 g),mletá skořice 1/2 lžičky, mořská sůl 1/8 lžičky,máslo, nakrájené na kousky 2 lžíce, pražené mandle, nasekané 1/3 šálku (60 g)

Postup:Předehřejte troubu na 200 °C. Pečicí nádobu o rozměrech 23 x 33 cm vymažte lehce rostlinným olejem.Do připravené nádoby naskládejte nektarinky řezem nahoru. Pokud chcete, můžete z každé odkrojit tenký plátek, aby se nekácely. Odložte stranou.Do kuchyňského robota nasypte mouku, třtinový cukr, skořici, sůl a promíchejte. Přidejte máslo a zpracujte do drobenky. Vmíchejte mandle. Vytvarujte malé hrstky a rovnoměrně je rozložte na nektarinky, vždy lehce přimáčkněte, aby drobenka na ovoci držela. Pečte, dokud nektarinky nejdou snadno propíchnout nožem a drobenka není krásně hnědá, asi 20 minut. 2 poloviny nektarinky naaranžujte na každý ze 4 dezertních talířů a podávejte teplé.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?