Recepty z rájePřes 1000 receptů

Pečený francouzský toast

Publikováno 25.06.2018 v 09:30 v kategorii Z pečiva, přečteno: 31x

Ingredience:Toast, Parmazán dle chuti,1/2 hrnku smetany, 1/4 hrnku plnotučného mléka, Vejce 4 ks, Plátky Gruyere sýru 12 ks, Plátky kvalitní šunky 12 ks, Francouzský chléb 1 ks

Bešamelová omáčka: Máslo 2 lžíce, Mouka 2 lžíce, 1 a 1/2 hrnku teplého plnotučného mléka, Muškátový oříšek Špetka, Sůl a pepř dle chuti

Postup:Rozkrojte chleba na krajíce, ale nedokrajujte, aby zůstal vcelku. Mezi každý nakrojený krajíc vložte plátek šunky a sýru. Ve velké misce smíchejte vejce, plnotučné mléko a smetanu. Chleba přemístěte do velkého pekáče a přelijte přes něj vajíčkovou směs a nechte jej namočený 15 – 20 minut. Mezitím připravte bešamelovou omáčku. Na pánvičce na nízkém ohni rozpusťte máslo a přidejte mouku. Postupně přidávejte teplé mléko a pokračujte v míchání. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Na středním ohni omáčku vařte 5 – 8 minut. Po uplynutí 15 – 20 minut přelijte chléb bešamelovou omáčkou, posypejte parmazánem a pečte na 180°C přibližně 30 – 40 minut

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?