Pečený králík v marinádě
Publikováno 12.06.2018 v 08:41 v kategorii Králík, přečteno: 27x
Ingredience: 1 králík, 300 ml voda, 100 ml olej, 5 stroužků česnek, 2 cibule, 2 lžíce hořčice plnotučná, 2 lžíce kečup, 1 lžička paprika sladká mletá, 1/2 lžičky pepř1 lžička sůl
Postup:Králíka omyjeme pod tekoucí vodou a naporcujeme. Vodu smícháme s olejem, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno pokrájené cibule, hořčici, kečup, sladkou papriku, pepř a lžičku soli. Z uvedených ingrediencí připravíme marinádu. Kousky masa osolíme, vložíme do pekáčku a zalijeme připravenou marinádou. Necháme odležet v chladu alespoň 2 hodiny. V předehřáté troubě pečeme při 180 °C, dokud není maso měkké. Po celou dobu pečení je potřeba maso podlévat marinádou. Podáváme nejlépe s kousky čerstvé bagety.
TIP: Zpočátku králíka pečeme přikrytého, ke konci ho však odkryjeme, aby nahoře pěkně zezlátl.
Komentáře
Celkem 0 komentářů