Pečený lilek s hermelínem
Publikováno 15.06.2018 v 13:36 v kategorii Ostatní, přečteno: 41x
Ingredience: 1 lilek, trocha soli, 2 hermelíny, podle potřeby olej, 1 lžíce česnekové pasty, 100 g slaniny, 200 g cherry rajčátek na stonku
Postup:Lilek nakrájíme asi na 2–3 cm silné plátky, které osolíme a necháme 20 minut odležet. Pak je opláchneme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme olej a lilek opečeme z obou stran dozlatova a potom potřeme česnekovou pastou. Čtyři největší plátky rozložíme do zapékací misky a poklademe slaninou. Na slaninu položíme opět lilek, plátek slaniny a nakonec rozpůlený hermelín řezem nahoru. Posypeme slaninou nakrájenou na nudličky, navrch položíme cherry rajčata a zpevníme špejlí. Mírně podlijeme a pečeme 30 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů