Pečený losos s pepřovou omáčkou
Publikováno 12.06.2018 v 13:30 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 26x
Ingredience: 2 filety lososa po 100-150 g, citrón, sůl, 50 ml bílého suchého vína, 200 ml rostlinné smetany, 2 lžičky kuliček zeleného pepře, 1 lžička oliv. Oleje, 1 cuketa, 1 mrkev, tymián
Postup: Lososa jsem si omyla, osušila, pokapala citrónovou šťávou, osolila a dala péct do trouby asi na 20 minut na 180 stupňů. Mezitím jsem si připravila omáčku. Do rendlíku jsem dala vařit víno, až se mi zredukovalo na polovinu. Poté jsem přidala smetanu, pepř a osolila. Na lžičce olivového oleje jsem si ještě orestovala očištěnou cuketu a mrkev, které jsem osolila a dochutila tymiánem. Podávala jsem lososa přelitého omáčkou s restovanou zeleninou a skrojky citrónu. Komu by nestačila jako příloha zelenina, může doplnit třeba bramborem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů