Recepty z rájePřes 1000 receptů

Pečený vepřový bůček na cibuli a česneku

Publikováno 26.10.2018 v 07:32 v kategorii Vepřové, přečteno: 50x

Ingredience: 750 g vepřové maso (bůček), palička česnek,5 ks cibule, lžička mletá paprika, lžička sůl, hrst kmín (celý), špetka šalvěj, 3 lžíce kečup, 50 ml vývar

Postup:Vepřový bůček omyjeme, osušíme a kůži nařízněte na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek nasekáme najemno. Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.Maso osolíme, okmínujeme a do zářezů vtlačíme jemně usekaný česnek. Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi třicet minut.Pak maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje. Bůček posypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vypraženou cibulí, špenátem a bramborovým knedlíkem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?