Pečený zajíc na cibuli
Publikováno 11.09.2018 v 11:15 v kategorii Zvěřina, přečteno: 31x
Ingredience: 1 zajíc, 100 g slaniny, tuk, 4 velké cibule, grilovací koření, sůl, 7 stroužků česneku, 5 bobkových listů, 5 kuliček nového koření, 8 kuliček celého pepře, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml vývaru
Příprava:Zajíce důkladně očistíme, odblaníme a naporcujeme. Jednotlivé porce potom osolíme a posypeme grilovacím kořením. Slaninu nakrájíme na malé kostky a necháme ji mírně vyškvařit v troše tuku. Potom přidáme dvě nakrájené cibule, na ně položíme porce zajíce a opečeme je ze všech stran. Pak k masi přidáme česnek, bobkový list, nové koření a pepř. Podlijeme asi 200 ml vody, přiklopíme a pečeme při 180°C asi 70 minut. Během pečení přeléváme maso výpekem a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem z kostky. Měkké maso vytáhneme z pekáčku a uložíme do tepla. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Pak přilijeme vývar, přidáme zbylé na osminky nakrájené cibule a necháme povařit ještě 10 až 15 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů