Pekáček s kuřecím masem, lilkem a rajčaty
Publikováno 12.06.2018 v 10:02 v kategorii Kuřecí, přečteno: 22x
Ingredience: 1 lilek, 3 vykostěná kuřecí stehna bez kůže, podle chuti sůl, citronový pepř a oblíbené koření, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 6 sušených rajčat naložených v oleji + olej z rajčat, 1 lžička cukru krystalu, asi 6 lístků čerstvé bazalky, 125 g mozzarelly, 4 plátky uzeného sýra, 1 konzerva nasekaných rajčat s bazalkou
Postup: Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit. Kuřecí maso osolíme, opepříme a posypeme oblíbeným kořením (já jsem použila Country grill). Cibuli nakrájíme na plátky, které rozebereme. Oloupaný česnek také pokrájíme na plátky. Vypocený lilek osušíme a opečeme na oleji z rajčat. Opečený lilek přendáme na talíř. Je-li potřeba, přilijeme olej, vložíme cibuli, posypeme ji krystalovým cukrem a orestujeme do světle hnědé barvy. Okořeněné maso zprudka opečeme. Do zapékací mísy dáme cibuli, lilek a maso a vlijeme nasekaná rajčata. Osolíme, opepříme, poklademe bazalkou a sušenými rajčaty. Mísu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 25 minut. Poté mísu vyndáme, poklademe mozzarellou a plátkovým sýrem, vrátíme zpět do trouby. Necháme už jen rozpustit sýr a vypneme troubu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů