Penne s tuňákem, žampiony a smetanou
Publikováno 11.06.2018 v 14:42 v kategorii Těstoviny, přečteno: 23x
Suroviny: 400 g zakysané smetany, 12 žampionů, 600 g těstovin Penne, Sůl, 4 stroužky česneku, 2 šalotky, 4 lžíce olivového oleje, 150 g tuňáka, černý pepř, 100 g listového špenátu, Parmazán
Postup: Uvaříte těstoviny. Česnek nakrájíte na plátky, šalotku na nudličky. Obojí orestujete na pánvi na rozpáleném oleji. Podlijete vroucí vodou z těstovin. Vaříte už jen na mírném plameni. Po chvíli přidáte postupně uvařené těstoviny, zakysanou smetanu i tuňáka a pořádně vždy promícháte. Opepříte. Pokud je omáčka příliš hustá, podlijete vodou dle potřeby. Před dokončením přidáte listy čerstvého špenátu a krátce povaříte. Z očištěných žampionů odkrojíte nožičky. Hlavičky nakrájíte na čtvrtky. Orestujete na menší pánvi na olivovém oleji. Osolíte, opepříte. Poté servírujete na těstoviny. Nakonec posypete nastrouhaným parmazánem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů