Penne s vodkou
Publikováno 26.10.2018 v 07:36 v kategorii Těstoviny, přečteno: 31x
Ingredience: 1 jarní cibulka,80 g másla,sůl, čerstvě mletý červený pepř,230 g rajčatového pyré,120 ml kvalitní ruské vodky,500 g těstovin penne,120 ml smetany ke šlehání (33%),30 g strouhaného parmazánu
Postup: Cibulku nasekáme nadrobno a orestujeme ji na másle s trochou pepře na středním stupni zhruba 2 minuty, až změkne. Vlijeme rajčatové pyré, snížíme teplotu a vaříme 5 minut, přilijeme vodku a vaříme 15 minut. Mezitím uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny dle návodu na obalu akorát na skus, al dente. Slijeme a necháme okapat. Do omáčky vmícháme smetanu, osolíme a vsypeme těstoviny. Zvýšíme teplotu a 1 minutu prohříváme. Promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů