Perníková roláda
Publikováno 19.06.2018 v 11:07 v kategorii Rolády, přečteno: 35x
Budete potřebovat:60dkg hladké mouky, 25kdg moučkového cukru, 10dkg Hery, 4 vejce, 1 lžíce tlučeného hřebíčku, 1 lžíce mleté skořice, 1 lžíce jedlé sody, 4 lžíce medu, nasekané ořechy, povidla, vejce na potírání
Postup: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 12 hodin odležet v chladnu. Pak rozdělíme na 6 dílů, které vyválíme na tenké obdélníkové pláty. Potřeme je povidly a posypeme nasekanými ořechy. Pláty postupně zamotáme jako štrůdl a dáme po třech nohavicích na plech. Na plechu je ještě potřeme vajíčkem a pečeme v troubě na 180°C dorůžova. Po vychladnutí zabalíme do alobalu, aby roláda zůstala vláčná. Před podáváním krájíme na 0,5cm plátky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů