Perníkové knedlíky ke zvěřině
Publikováno 27.07.2018 v 10:51 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 95x
Suroviny:200g veky, 150g perníku na strouhání, 3 vejce, 150ml mléka, 60g hrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do perníku, sůl dle potřeby
Postup: Veku i perník nakrájíme na menší kostičky o velikosti přibližně 1x1 cm. V míse ruční metličkou našleháme vejce, vlažné mléko, hrubou mouku, kypřící prášek do perníku a trochu soli. Vmícháme pokrájenou veku s perníkem a necháme krátce odpočinout v pokojové teplotě. Pokud se hmota zdá být příliš řídká, můžeme ji zahustit strouhankou z bílého pečiva. Odpočaté těsto prohněteme vlhkýma rukama a vytvoříme z něj dva válečky, které vaříme v páře asi 25 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů