Perníkové muffiny se skořicovým krémem
Publikováno 24.05.2020 v 13:41 v kategorii Muffiny, přečteno: 71x
Suroviny: Těsto: 180 g hladké mouky, 130 g másla, 100 g třtinového cukru, 100 ml mléka, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce perníkového koření, 1 lžička kypřícího prášku, špetka soli
Krém: 200 g másla, 200 g mascarpone, 2 lžičky mleté skořice, 2 lžíce moučkového cukru, švestková povidla
Postup: Mouku smícháme s kořením, kypřícím práškem, kakaem a špetkou soli, změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, mléko prošleháme s vejci. K máslu postupně přidáme mouku a mléko s vejci a vypracujeme řidší těsto. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky, každý naplníme těstem do ¾ a pečeme při teplotě 180 °C zhruba 15 minut, pak je necháme vychladnout. Do korpusu uděláme malý otvor a naplníme je povidly. Na přípravu krému vyšleháme máslo, pak po lžicích zašleháme mascarpone, mletou skořici a moučkový cukr. Krémem ozdobíme muffiny a poprášíme skořicí.
Komentáře
Celkem 0 komentářů