Recepty z rájePřes 1000 receptů

Perníkové tiramisu

Publikováno 19.06.2018 v 11:05 v kategorii Moučníky, přečteno: 20x

Přísady: Na těsto: 1 balení Perníčky Dr.Oetker, 25 g máslo (změklé), 3 - 4 KL med (tekutý), vejce

Na krém: 1 balíček Crema Tiramisu Dr. Oetker, 300 ml mléko polotučné (studené)

Na posypání: 1 KL instantní káva, 100 ml voda, 1 zarovnaná KL skořice mletá

Příprava: Na přípravu těsta připravíme směs na perníčky s máslem, medem a vejci podle návodu na obale. Připravíme si dva plechy vyložené papírem na pečení. Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a pomocí formiček vykrájíme různé tvary. Zbytek těsta po vykrájení přidáme k druhé polovině. Tuto část vyválíme na plát 30 x 40 cm, ale nevykrajujeme. Vykrájené tvary přeneseme na první plech a vyválené těsto přeneseme na druhý plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Elektrická trouba: 180°C. Horkovzdušná trouba: 160°C. Doba pečení: asi 10 min. Perníčky a plát necháme vychladnout. Plát po vychladnutí rozdrtíme pomocí válečku. Na přípravu krému vyšleháme směs na krém s mlékem elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Do pohárů vrstvíme vždy 2 PL z rozdrceného plátu, které prolijeme kávou a 2 PL krému. Povrch poprášíme skořicí a dozdobíme perníčkem. Dezert uložíme do chladničky ztuhnout.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?