Recepty z rájePřes 1000 receptů

Pikantní čočka s klobásou a zeleninou

Publikováno 13.12.2018 v 10:21 v kategorii Luštěniny, přečteno: 31x

Suroviny:čočka 500 g,Sůl, sušená saturejka 3 lžíce, olivový olej 2 lžíce, cibule 2 ks, pikantní papriková klobása (nebo chorizo klobása) 1 nožička, česnek 3 stroužky, mrkev 3 ks, mletá uzená paprika 1–2 lžíce,mletý římský kmín 1 lžička, hladká mouka (špaldová) 3 lžíce, čerstvě namletý pepř, bobkový list 4 ks, vinný ocet 4 lžíce, hladkolistá petržel 1 hrst,vejce (nemusí být) 6–8 ks

Postup:Suchou čočku propláchněte a přes noc namočte do studené vody. Poté znovu propláchněte, zalijte novou vodou, osolte, přidejte 1 lžíci sušené saturejky a vařte 30–45 minut doměkka (každé čočce to trvá různě dlouho, podle stáří).Mezitím ve velkém nepřilnavém kastrolu orestujte na olivovém oleji nakrájené cibule a pikantní paprikovou klobásu na čtvrtkolečka. Po chvíli přidejte nasekaný česnek a mrkve nakrájené na kostičky. Zarestujte a zasypte uzenou paprikou, římským kmínem a hladkou moukou. Opět zarestujte, aby se paprika rozvoněla, ale nesmí se připálit! Pak přilijte asi hrnek horké vody, rozmíchejte dohladka, přihoďte brambory nakrájené na malé kostičky a dolijte horkou vodou (do konzistence hustého buřtguláše ;) Osolte, opepřete, přidejte bobkové listy a 2 lžíce saturejky. Přikryjte, zmírněte plamen na minimum a duste asi 15–20 minut doměkka, občas promíchejte. Poté přimíchejte slitou uvařenou čočku. Dochuťte solí a pepřem dle potřeby, přilijte asi 4 lžíce octa nebo více podle chuti, nechte přejít varem a nakonec vmíchejte nasekanou petržel. Můžete podávat s vajíčkem, které jste vařili 6 minut.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?