Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou
Publikováno 24.09.2018 v 14:31 v kategorii Luštěniny, přečteno: 46x
Ingredience 1/2 kg fazolí, 1-2 cibule, 80 g rajčatového protlaku, 4-5 stroužků česneku, 200 g mletého masa, 1 pikantní klobása, 1 menší cuketa, 1/2-1 ks papriky (kapie), 1/2 dcl slunečnicového oleje, 150 g kečupu, Pepř, Vegeta, sójová omáčka, špetka oregana (sušeného), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 kostky hovězího bujónu, 1 lžíce chilli omáčky (ostřejší), sůl
Postup:Den předem namočené fazole uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek nakrájený na plátečky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přihodíme veškeré koření a za občasného promíchání dusíme asi 20 minut. Pak přisypeme papriky nakrájené na proužky, cuketu na kostičky a uvařené fazole. Dusíme tak dlouho, až všechno změkne. Nakonec doplníme kečupem, klobásou, nakrájenou na kolečka a vydusíme do středně husté omáčky. Podáváme s chlebem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů