Pikantní fazolová směs se ztraceným vejcem
Publikováno 25.09.2018 v 09:45 v kategorii Luštěniny, přečteno: 42x
Ingredience: 1 cibule,4 stroužky česneku,1 lžíce rajčatového protlaku,4 naložené pečené papriky, 200 ml vývaru, 1 plechovka bílých fazolí, 1 plechovka červených fazolí, 2 lžíce oleje, 1 špetka soli, 1 špetka pepře
Na pošírovaná vejce: 4 vejce, 2 lžíce octa
K podávání: 4 krajíce chleba, 1 čerstvá feferonka, 1 svazek čerstvého koriandru, 1 špetka soli, 1 špetka pepře
Postup:Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobné kostičky. Česnek také oloupejte a nasekejte nadrobno. Naložené pečené papriky sceďte a pokrájejte na jemné nudličky. Obě plechovky fazolí sceďte, obsah propláchněte studenou vodou a nechte okapat. V hlubší pánvi rozpalte olej na střední teplotu a osmažte na něm cibuli dosklovata. Osolte, opepřete, vsypte česnek a také ho krátce opečte. Přidejte rajčatový protlak, rozmíchejte a zalijte vývarem. Do pánve vložte papriku a fazole a na mírném plameni za občasného míchání vařte, až omáčka zhoustne. Podle chuti můžete přidat kousek nasekané feferonky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů