Pikantní hovězí guláš s fazolemi
Publikováno 16.11.2018 v 11:19 v kategorii Hovězí, přečteno: 32x
Ingredience: 1 špetka sůl,1 lžička kmín celý,1 lžička majoránka čerstvá,1 lžička paprika chilli mletá,1 ks masox,1 lžička nať petrželová, 2 lžíce olej, 250 g víno červené, 3 ks cibule kuchyňská, 400 g fazole červené,450 g hovězí zadní,5 stroužků česnek
Postup:Fazole na noc zalijte vodou.Následující den vodu sceďte, fazole zalijte červeným vínem a vařte 10 až 15 minut.Maso nakrájejte na kousky a orestujte na oleji. Přidejte dvě nakrájené cibule, prolisovaný česnek a osmažte.Několik koleček cibule ponechte stranou na zdobení.K masu přidejte protlak, fazole ochuťte kmínem, majoránkou a mletým chilli. Promíchejte a zalijte vodou v takovém množství, aby byly všechny suroviny ponořené.Před koncem vaření přidejte kostku masoxu, rajčatový protlak a podle chuti osolte.Duste doměkka. Guláš podávejte ozdobený kolečky cibule a posypaný petrželovou natí. Skvěle chutná s bramborovými hranolkami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů