Pikantní krůtí stehno
Publikováno 11.07.2018 v 10:43 v kategorii Krůtí, přečteno: 43x
Suroviny:500g vykostěného krůtího stehna bez kůže,2 lžíce olivového oleje, 2 velké cibule nakrájené na kostky, 4 stroužky česneku nakrájené na plátky, 2 chilli papričky, 1 lžička sladké + 1 lžička pálivé červené papričky, 1 lžička feferonkového krému, 1 lžička chilli omáčky extra pálivé, 2 lžíce pálivého kečupu, drůbeží vývar dle potřeby, sůl a mletý pepř dle potřeby, 3 řapíky řapíkatého celeru nakrájené na kousky, 1 paprika nakrájená na kousky, 7 sušených rajčat
Postup:Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme restovat. Do zlatavé cibule přidáme česnek s nakrájenými chilli papričkami a ještě chvilku restujeme. Přidáme maso a zprudka ho opečeme, aby se zatáhlo. Vše zaprášíme mletými paprikami. Směs ochutíme feferonkovým krémem, chilli omáčkou, kečupem, solí a pepřem. Podlijeme vývarem a dusíme, dokud není maso měkké. K hotovému masu přidáme řapíkatý celer, papriku a sušená rajčata a necháme asi 3-5 minut dusit. Podle chuti dosolíme, dopepříme a podáváme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů