Recepty z rájePřes 1000 receptů

Pikantní medové plátky na pánev nebo gril

Publikováno 26.07.2018 v 11:37 v kategorii Vepřové, přečteno: 29x

Suroviny: vepřová krkovice nebo plec, karé, případně kuřecí nebo krůtí medailonky, olej na smažení nebo špek na potření grilu, sůl

Marináda: lžíce med, lžíce olej, lžíce sójová omáčka, lžička česnek sušený, lžička chilli, pepř mletý půl rovné lžičky, muškátový oříšek zhruba na špičku lžičky, sůl

Postup:Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nařízneme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, a naklepeme. Pokud si netroufneme odhadnout slanost marinády, můžeme plátky už i mírně osolit a poté dát do marinády jen sójovou omáčku. Marinádu si umícháme v míse z uvedených ingrediencí a poté do ní vložíme připravené maso, které v míse s marinádou dobře promícháme (nejlépe čistou rukou) a dáme odležet alespoň na dvě hodiny, ale nejlépe přes noc, do chladna, kdy mísu vyndáme hodinu před tepelnou úpravou z lednice. Smažíme nebo grilujeme v rozpálené nepřilnavé pánvi s trochou oleje nebo na rozpáleném grilu, kde jsme rošt či mřížku potřeli před grilováním špekem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?