Pikantní plec v cibuli z papiňáku
Publikováno 29.10.2018 v 09:41 v kategorii Vepřové, přečteno: 43x
Suroviny:600 g vepřové plece (může být i krkovice nebo kýta), 3 cibule, 1 větší kapie, 4 stroužky česneku, sůl, pepř mletý, 2 lžíce oleje, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice plnotučné, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce worcesterové omáčky, chilli paprička dle chuti, 1 lžička mleté sladké papriky
Postup:Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez tuku) na polovinu cibule, pokrájené na klínky nebo plátky.Maso pokapeme směsí, kterou umícháme ze sójové a worcesterové omáčky, dobrého kečupu, hořčice, sladké papriky a nasekané chilli papričky, dle chuti. Na maso následně nasypeme zbytek pokrájené cibule s pokrájenou očištěnou kapií.Naplněný tlakový hrnec zavřeme a natlakujeme, pak ztlumíme a necháme cca 15 minut "syčet"(dle velikosti kostek masa), pak vypneme a necháme dojít. Nepřiléváme žádnou tekutinu.Maso by mělo být měkké, šťavnaté, v pikantní šťávě z podušené cibule, kapie a pikantní směsi. Je-li třeba, dosolíme, dochutíme pepřem a můžeme podávat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů