Recepty z rájePřes 1000 receptů

Pikantní zázvorová žebírka

Publikováno 18.10.2018 v 08:44 v kategorii Vepřové, přečteno: 32x

Suroviny: 1 kg vepřových žebírek, 4-5 stroužků česneku, 1,5 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru, 4 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce oleje, sůl dle chuti, pepř mletý, 2 větší cibule

Postup:Nastrouhaný česnek se zázvorem smícháme se sójovou omáčkou a olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme 1,5 - 2 hodinky odležet při pokojové teplotě.Následně žebírka naskládáme do pekáčku s pokrájenou cibulí (krájím ji na silnější klínky, ale můžeme i na kostičky) a třemi lžícemi vody nebo piva. Pokud stekla marináda ze žebírek do misky nebo talíře, dáme ji zpět na žebírka. Žebírka opepříme, pekáč zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60 minut. Během pečení zkontrolujeme, zda není nutné podlít (já podlévat nepotřeboval, cibule pustila dostatek šťávy).Když máme maso téměř jako "dortík", odklopíme pekáček a dopečeme zlehka do barvy. Dle chuti můžeme žebírka přisolit, je-li to nutné.Podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky, gnocchi, bramborem nebo jen s chlebem a dobře vychlazeným pivem. Cibuli, kterou jsme podlévali jen minimálním množstvím vody či piva a rozdusila se na jakési cibulové zelí (proto to pokrájení na klínky), podáváme k žebírkům jako pikantní přílohu.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?